Zafer?

Zeljko Obradovic'in Panathinaikos ile olan sözleşmesini uzatması önündeki tüm engeller yavaş yavaş kalkıyor. Zaten kendisi de bunun müjdesini Olympiakos'a kaybedilen final serisi sonrası taraftarlara vermişti. Bkz: "Saygı"

Kulübün sahibi Giannakopoulos ailesi, bir süre önce, Yunanistan'daki ciddi ekonomik krize rağmen takımı elden çıkarmayacaklarını açıkladı. Hiç vakit kaybetmeden de Obradovic'e 3 yıllık sözleşme sunuldu. Ve bu üç yıl boyunca takımın başında kalacaklarını da garanti ediyorlar Sırp coacha.



Pazarlıklar da yakın başladı. Giannakopoulos'lar senelik €10 milyon civarında bir bütçe öneriyor. Obradovic kapıyı 15'ten açsa da iki tarafın 12 milyonda anlaşacağı tahmin ediliyor. Bu hafta anlaşamadı taraflar. Pazartesi yeniden görüşecekler.

Obradovic'in bazı şartları da var; Diamantidis, Batiste, Jasikevicius, Perperoglou, Kaimakoglou, Vougioukas'ın kesinlikle takımda kalmasını istiyor.

Burada da hiçbir sorun yok. Diamantidis'in takımdan ayrılması için Yunan hükümetinin ülkeyi kapatması lazım! Saras, bitti denilen kariyerini Pao'da yeniden ayağa kaldırdı ve zamanı adeta 3-4 yıl geriye aldı. Diğer oyuncular da Obradovic'in sistemiyle maksimuma çıkan isimler. Özellikle Perperoglou ve Vougioukas başka herhangi bir Euroleague takımında çok ağır eleştiriler alır.

Nasıl ki Alex Ferguson senelerce Darren Fletcher, Wes Brown, John O'Shea gibi isimleri yüzde 100'lerinin üzerine çıkardı, Obradovic ve sistemi de takımdaki pek çok oyuncu için aynı şeyi ifade ediyor.

Bu şekilde menajer kaynaklı şişirme haberler de son bulacaktır yavaş yavaş. Avrupa basketbolunun "godfather'ları" Obradovic ve Ivkovic, yerlerinden pek kıpırdamayacak gibi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ilginç bir yaklaşım.