Evsiz

Seattle Supersonics için sonun başlangıcı 2006 yılına dayanıyor. O sene, kulübün sahibi Howard Schultz takımın maçlarını oynadığı KeyArena’nın modernize edilmesi veya takıma yeni bir salon yapılması için şehir yönetimine başvurmuştu. Ancak bu iş için gereken fon bir türlü sağlanamayınca, Schultz da Supersonics’i elinden çıkarmaya karar vermişti. Takımı, işadamı Clay Bennett başkanlığındaki Professional Basketball Club LLC şirketi satın alındı.

Clay Bennett’ın salon konusunun çözüme kavuşturulamamasına karşı kesin bir çözümü vardı; Supersonics’i başka bir şehre taşımak…

Sonics, 2006-07 sezonuna taşınma dedikodularının gölgesinde girdi. 2007 yılının ilk yarısı boyunca Bennett tarafından şehir yönetimine yeni salon projesiyle ilgili alternatif planlar sunuldu. Ancak hiçbir çaba, gereken sonucu vermedi ve sorun bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Clay Bennett, 2007 Nisan ayında, şehir yönetimiyle ortak bir noktada buluşacaklarına olan inancını yitirdiğini açıkladı. Sonics’in taşınması artık an meselesiydi. Ancak ne var ki; Supersonics’in KeyArena’da oynamak için yapmış olduğu anlaşma 2010 yılına kadar devam ediyordu ve bir süre daha şehirde kalmak zorundaydılar.

2007-08 sezonunun hemen başında, 2 Kasım günü, takım sahibi Clay Bennett, KeyArena ile olan sözleşmelerinin bitmesinin hemen ardından başka bir şehre taşınacaklarını açıkladı. Taraftarlar çok sevdikleri Sonics’in şehirde kalmasını istiyordu. Bunun için çeşitli kampanyalar yürütmekten de geri kalmadılar. Ancak Bennett kararını çoktan vermişti.


Sezon sonu yaklaşırken takım idarecileri ve Seattle şehir yönetimi, Sonics’in KeyArena’daki sözleşmesi sona ermeden taşınması konusunda ortak bir anlaşmaya vardı. Buna göre, Seattle Supersonics salon sözleşmesinin feshi için şehir yönetimine 45 milyon dolar ödedi ve Supersonics isminin ve logosunun Seattle’da kalmasını kabul etti.

Clay Bennett, takımı taşıyacağı yer olarak doğup büyüdüğü şehri seçti. Takımın adını anlaşma gereği Seattle’da bırakan organizasyon, yeni şehrinde “Thunder” adıyla oynamaya karar verdi. Ve Oklahoma City Thunder’ın doğuşu gerçekleşti.


Kökleri Seattle’a dayanan Oklahoma City Thunder, genç ve yetenekli kadrosuyla, beklendiği gibi müthiş bir gelişim göstererek NBA finaline kadar yükseldi. Buna en çok üzülenler ise hiç kuşkusuz Supersonics Sonics fanları. Çünkü şu anda finalde mücadele edenler onlar olabilirdi.


Organizasyonun isim hakkı şehirde kaldığı için bir gün sahalarda yeniden Seattle Supersonics takımını görebiliriz. Ancak yakın gelecekte NBA’in büyüme politikası yok ve Kings’in Sacramento’dan taşınma ihtimali varken takımı şehre getirmeyi başaramadılar.

Seattle’lılar NBA finallerini buruk bir şekilde izleyecek. Her ne kadar dışavurumları bunun aksini iddia etse de, derinlerde bir yerde kalplerinin Thunder için çarpacağından kuşku yok…

"Evsiz"

Seattle'da hayal kırıklığı bitmiyor


2 yorum:

Oğuzhan Arslan dedi ki...

Kalpleri Durant için çarpar mı hiç Allah aşkına, herifler ölümüne Miami'yi destekliyorlardır şimdi. Hala kızgın olan büyük bir kalabalık olduğu aşikar. Seattle umarım yeniden lige döner..

Adsız dedi ki...

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/4E490279BBC2640BC2257A1B002AC6BE?OpenDocument