Ayıp

Bu seneki draft piyangosuyla ilgili ortaya atılan komplo teorisini biliyorsunuzdur.

New Orleans Hornets’in uzun süre bir sahibi yoktu ve takım, NBA’in sorumluluğu altındaydı. Ancak bir süre önce şehrin futbol takımı Saints’in de sahibi olan Tom Benson, Hornets’e talip oldu. Hatta şu günlerde satış işlemi onaylandı ve Benson, Hornets’in resmen sahibi oldu.

Bu yılki draftta bir numaradan seçilecek isim daha sezon başında kesinleşmişti; Anthony Davis. Hücumu zayıf ama muazzam bir savunmacı. Franchise player olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kolej basketboluyla ilgilenmeyenler için Kentucky’de geçirdiği tek yılda yaptıklarından oluşan kısa bir klip:


Komplo teorisi şöyle; Hornets’e bir türlü alıcı çıkmıyordu ve NBA yana döne takımı satacağı birilerini arıyordu. Bir anda ortaya Tom Benson çıktı ama bazı tereddütleri vardı (Sonuçta New Orleans büyük bir pazar değil. Oyuncuları şehre getirme konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar ve eldeki kadro pek iyi değil). Lig yönetimi ile Benson bir anlaşma yaptı. Buna göre NBA, gizli bir operasyonla draftın bir numaralı seçme hakkını Hornets’e verecek, Davis’i seçip takımın çehresini değiştirme şansına erişecek Benson da kulübü satın alacaktı.

Tabii bunlar sadece iddia. Benson’un drafttan önce takım için teklif istemekten öteye gitmemesi ise iddiaları güçlendiriyor.

Neyse…

Konu o değil. David Stern geçtiğimiz gün CBS kanalındaki bir programa telefon bağlantısıyla konuk oldu. Canlı yayın esnasında Jim Rome, David Stern’e ortaya atılan iddiaların doğruluk payını sordu. Stern ise bu soruya verecek iki cevabı olduğunu söyledi;

- “Birincisi hayır. İkincisi, bu soruyu sorduğun için sana yazıklar olsun!”

Bunun üzerine Rome kendini savundu ve bu soruyu sormanın yaptığı işin bir parçası olduğunu söyledi. Ama Stern hızını almıştı:

- “Hayır. Bu iğrenç bir şey!”

Stern’ün asıl terbiyesizliği ise bundan sonra geldi. Rome yine kendini savunurken şöyle dedi Stern:

- “Karını dövmeye devam ediyor musun?”

İşin aslı şu; Jim Rome’un eşi üzerinde şiddet uyguladığına dair hiçbir bilgi, kanıt, polis kaydı, vs. yok. Stern’ün de bu konuda herhangi bir bilgisi yoktu ve ortaya asılsız bir iddia attı. Tek amacı, karşısındaki insanı canlı yayında zor duruma sokmak ve tartışmayı kendi üzerinden uzaklaştırmaktı.

Bundan sonra iki taraf da daha fazla süreleri olmadığını söyledi ve konuşma sona erdi.

Bu tür bir hareketi sıradan insanlardan görebiliriz ama NBA başkanına asla yakışmadı. Hani biz siyasilerden falan alışkınız da, ABD’de pek bir yadırganacağına şüphe yok.


Hiç yorum yok: