Godfather

Ettore Messina’nın LA Lakers’ta danışman/asistan olmak için Avrupa basketboluna veda etmesi sonrası kıtadaki Godfather sayısı ikiye düşmüştü. Kalanlar kariyerlerinin belki de en iyi sezonlarını geçirdi. İkisi de bir önceki yıla oranla yarı yarıya düşen bütçelerle beklentilerin çok üzerine çıkıp Final-Four yaptı. Biri de şampiyon oldu. Kendi liglerinde de birbirlerine karşı final oynadılar.


Messina, Lakers coachu Mike Brown ile çok yakın arkadaş. Hatta Brown, her yaz 2-3 haftalığına İtalyan coachun misafiri oluyor. Sezon başında NBA basketbolunun detaylarını öğrenmek için Lakers staff’ına, genç coachun ekibine katılmıştı. Oradaki oyuna iyice uyum sağlayıp zaman içinde head coach olmayı planlıyordu. Sanırım bunun için yeterince vakti olmadığını düşündü ki yeni sezon öncesi CSKA ile anlaştı. Zaten kendi de bunu açıkça dile getiriyor; “Biraz daha genç olsam Avrupa’ya dönmezdim.”

Dusan Ivkovic, uzun süredir Olympiakos ile Sırp ulusal takımını bir arada götürüyordu. İkisinde de elindeki imkanlara kıyasla insanüstü işler başardı. Ama yıprandığını söylüyor. Yunanistan’daki işini bıraktı. Sadece milli takıma odaklanacak ve kulüp takımı çalıştırmayacak… En azından bir süre.


Gözlerin çevrildiği asıl isimse Zeljko Obradovic. Efsane, Pao’ya gözleri yaşartacak bir veda yapmıştı. O mektup için (tıklayınız).

Panathinaikos coachluğu için Itoudis’in adı ciddi bir şekilde geçiyordu ama o da kulüpte kalmayacağını açıkladı. Muhtemelen Obradovic ile birlikte çalışmaya devam edecekler.


Ivkovic’in kulüp takımı çalıştırmayacak olmasıyla, Avrupa basketbolundaki Godfather sayısı yine ikide kalacak. Tabii bir de efsanelerin izinden gitmeye çalışan Pianigiani var. Hem o hem de Obradovic, tüm kıtayı peşlerinden koşturuyor. Bizim takımlar da devrede.

Bakalım… Neler olacağını göreceğiz.


Hiç yorum yok: