Saygı

Zeljko Obradovic'in Panathinaikos kariyeri boyunca neler yaptığını bir kenara bırakıyorum. Sadece bu sezon başardıkları bile, taraftarların gözünde ilah olması için yeter de artar. Neredeyse yarı yarıya azalan bir bütçeyle, Steven Smith, Ian Vougioukas gibi isimlerle takımına Euroleague'de Final-Four, ligde de final oynatmayı başardı. Belki her ikisinde de sonunu getiremediler, ama kapasitelerinin çok çok üzerine çıktıklarından kimse şüphe duyamaz.

Videoda, Olympiakos'a kaybedilen 5. maç sonrası takımın kaldığı otele gelen 500 kadar taraftarı görüyorsunuz. Ortada Obradovic ve yardımcısı Dimitris Itoudis var. Obradovic konuşuyor, Itoudis tercüme ediyor. Taraftarların Sırp coachu nasıl dinlediğine dikkat edin. Konuşanlar, ses çıkaranlar büyük bir ciddiyetle uyarılıyor. Herkes odaklanmış ve ilahlarının ne diyeceğini bekliyor. Böyle bir saygı olamaz.

Obradovic, konuşmasının sonunda taraftarlara "Birlikte olmaya devam edeceğiz" diyor. Ve ardından, taraftarın şampiyon olmuşçasına sevinci... Muhteşem...


Hiç yorum yok: