Sır

NBA yönetimi, Oklahoma City Thunder'a küçük bir ceza vedi. Buna göre, Thunder'ın 2013 draftındaki 2. tur seçme hakkı Boston Celtics'e gidecek.

Cezanın sebebi geçen yılki Jeff Green - Kendrick Perkins takasında gizli tutulmuş bir "bilgi". Hatırlayacağınız gibi sezonun başlamasına kısa bir süre kala Jeff Green'in kalbinde bir sorun çıkmış ve genç oyuncu ameliyat edilmişti. Sezonun tamamını kaçırdı. Gelecek sezon oyuna dönmesi bekleniyor.


Söylenene göre OKC kardiyologları, Green'in kalbindeki sorundan haberdarmış. NBA kuralları şöyle diyor; "İki oyuncu takas edilirken, takımlar, kendi oyuncuları hakkındaki tüm bilgileri diğer tarafa sunmak zorundadır." Ama lig yönetimi, Thunder'ın bu bilgiyi Celtics ile paylaşmamakta herhangi bir kasıt yaptığına dair bir kanıt bulamadıklarını açıkladı. Kardiyologlar dışında kimse bilmiyormuş. Tabii onların bunu bilip de kulüpte kimseye söylememiş olması biraz ilginç!

Thunder bu şekidle ciddi bir cezadan yırtmış oldu. Ancak Danny Ainge böyle bir sorundan haberdar olsa ve o takasa hiç girişmese, şu anki durum nasıl olurdu diye merak etmiyor değilim.

Thunder'ın Green karşılığında aldığı Kendrcik Perkins, ligin tartışmasız en iyi pota altı savunmacısı. Celtics'teki savunma ahlakının temel taşlarından biriydi ve takımda çok sevilen bir isimdi. Rondo'nun halen en iyi arkadaşlarından bir tanesi. Onun takas haberi takıma ulaştığında Kevin Garnett'in ağladığı bile söyleniyor.


Takım tamamen bir değişime uğradı Perkins sonrası. Boyalı alana bir adet canavar koyup, Ibaka gibi müthiş bir yardım savunmacısını, yeteneklerini en iyi şekilde kullanacağı 4 numaraya kaydırdılar. Takımın boyut değiştirmesine yardımcı olan en önemli şey de savunmada yaşadıkları değişim oldu takas sonrası. Ayrıca hücumda da en etkili oldukları yer transition ve yüksek tempo. Rakibi zor şutlara sevk etmeden, atışları bozmadan ve ribaundları kolay almadan açık sahaya çıkmak pek kolay olmaz, değil mi?

İnsanın yanında biraz şans olacak bazen...


Hiç yorum yok: