Etti!

Pau Gasol'un uzun süredir iyi vakit geçirmediği az bilinen, çok değerli bir bilgi değil. Eğer David Stern, Lakers'ın Chris Paul takasını veto etmeseydi, İspanyol şu anda Hornets için oynuyordu. Geçen sezonu, yıl boyu süren takas dedikodularının yarattığı stresle geçirdi ve bilindik performansının uzağındaydı. Takımın geçtiğimiz yaz Dwight Howard ve Steve Nash hamlelerini yapıp "kağıt üzerinde" yeniden şampiyonluk adayı haline gelmesi ile Gasol'un hala değeri varken takas edilmesi gerektiği düşüncesi de ortdan kalktı.

İspanyol, yeni sezona daha motive ve daha iyi başlıyor derken bu kez de takımda yaşanan coach değişikliği ve yeni coach Mike D'Antoni'nin post-up oyunun başarısına inanmaması Gasol'un kendine ve takıma yeniden yabancılaşmasına sebep oldu. Tüm sezon sakatlıklarla boğuşan ve D'Antoni'nin sahayı açma prensibi üzerine kurulu hücum düzeninde Stretch Four[1] oynamak durumunda kalan Gasol, kendine güvenini iyice kaybetti.


Ama İspanyol'un oyununda son iki maçtır ani ve takımına umut verici bir gelişim oldu. Lakers, bu seneki kabus back-to-back'lerinin[2] son serisinin ilk maçında Hornets'i yenerken, Gasol 22 sayı, 11 ribaunt, 4 asist ve 3 blokla oynadı. Ertesi gece ise Trail Blazers galibiyetinde 23-7-9 ile ciddi bir etki yaptı. Bu maçları, sezonun geri kalan maçlarından ayıran en önemli etmen ise, Gasol'un çember yakınlarında oldukça fazla süre geçirmesiydi.

Görünen o ki, Kobe Bryant'ın desteğini almış Pau. Hornets maçı öncesi, uzun süredir berbare oynadığı dostuna, Robin'ine şöyle demiş Kara Mamba, "Sürekli içeriye git ve orada bekle. Özellikle de ben kenardayken[3]. Sahadayken sana pozisyona hazırlayabilirim ama ben yokken içeriye gir ve orada dur. Gerisini siktir et!"

Görünen o ki Gasol bu tavsiyeyi dikkate almış. Çok hevesli olmasa da:

"Ben öyle biri değilim. Buna kendim karar vermek yerine, coachumun beni o şekilde oynatmasını isterim. Ama hey... Sonuçta bu Kobe. Ve takımla ilgili kararlarda çok önemli bir payı var."

Gasol sonuçta Kobe'nin dediğini yaptı; siktir etti! 

Gasol düşünürdü!
Bundan karlı çıkan tabii ki Lakers oldu. Kendi yaptıkları dışında, Gasol'un çembere yakın oynaması Dwight Howard'a da kolay top indirebilmesini sağladı. Portland maçında Kobe, Gasol ve howard toplam 90 sayı üretti. 

Birlikte oynamaya başladıklarından beri en yüksek rakamları. Fena değil sanki...

                                                                                                                                                       
[2]Yanılmıyorsam bu sezon 15 b2b'i de süpürememişlerdi. 64 yıldır bunu başaramadıkları bir sezon yoktu. Bu yıl ise son b2b serisinde kurtardılar karizmayı. (N.O. & Portland)
[3]Ne? Kobe kenara mı geliyor!? Adam son 288 dakikanın 274'ünde sahadaydı.

Hiç yorum yok: