Ayrıntı

Clippers ve Grizzlies arasındaki beşinci maçta bu bilgi ekranını gördük ikinci çeyreğin ortalarında. Herhalde serinin gidişatına ilişkin en açıklayıcı rakamlardan biri. 

Ribaund üstünlüğü şu ana dek inanılmaz önemli rol oynamış. Kusursuza yakın bir doğru orantı var maç sonuçlarıyla ribaundlar arasında. Beşinci maçı 103-93 kazanan Memphis'in maçtaki ribaund üstünlüğü 42-40. Aradaki fark 10 olsa istatistiği tutan kişi kendini peygamber ilan edebilirdi!

DeAndre Jordan'ın başı fazlasıyla ağrıyor zaten son dönemde. Takımın çember altındaki yumuşaklığı sonrası Vinny Del Negro'dan basın yoluyla küçük bir ayar yedi. Blake Griffin ayak bileğindeki sakatlık yüzünden 5. maçı tamamlayamadı. Sıradaki maç için durumu henüz kesin değil. Ancak oynasa bile son maçtakine benzer bir şekilde, dakikalar ilerledikçe acısı artabilir. Griffin'in sakatlığında yedek uzunlar hiç çalışmadı. Randolph ve Gasol ikilisi de toplam 46 sayı ve 19 ribaund üretti. Jordan'ın acilen kendine gelmesi şart.

Clippers'ın biraz koşması, açık alana çıkması lazım. Beşinci maçta Grizzlies ilk üç çeyrekte yalnızca 4 top kaybı yaptı. Clips, bu top kayıplarının hiçbirinin üzerinden skor bulamadı. İlk iki maçtaki agresifliklerinden uzak görünüyorlar. Üç hafta kadar önce Charles Barkley, Clippers için "Kağıt mendilden bile yumuşaklar" demişti. Hem Memphis'teki maçlarda, hem de Los Angeles'taki son maçta takım gerçekten de çok dağınık ve mental sertlikten uzaktı. Beşinci maçta işler kötü giderken sadece Chris Paul'un eline baktılar.

Sports Illustrated güzel bir cümle kullanmış: "Grizzlies, Chris Paul'u free agency pazarına yollamaya sadece bir maç uzakta."

Memphis'te çılgın bir seyirci olacak. Beş maçtır kaliteli basketbolun yanında bir de resmen güreş izliyoruz. Clippers, bu fiziksel arenada maçtan maça daha da düşmeye başladı. İşleri hiç kolay olmayacak.