Thunder - Grizzlies #5

Hastayım. Bir süredir yazamıyorum. Ekran karşısında çok kalmam iyi olmuyor maalesef. Özledim buraya bir şeyler karalamayı.

Uzun yazmayacağım. Thunder - Grizzlies maçıyla ilgili bir pozisyona değineceğim sadece.

Maçın bitimine 1:31 var. Skor 80-75. Memphis önde. Kaybederse tatile çıkıyor Oklahoma City. Şakası yok işin kısaca. Hata payları yok. Farkı beşe indiren basketi atıyorlar. Ama transition savunmaları öyle kötü ki, sayı yedikten sonra hızlı hücum yapıyor Memphis!

Tayshaun Prince topu oyuna sokacak. Son hücumda onu Derek Fisher savunuyordu. Şu anda hücum saati arkasında çok net seçilemeyen Mike Conley'e yakın ama birazdan ayrılacak oradan. Conley'i savunan ise Reggie Jackson. Hücumcusunu orta sahada bekleyecek. Kevin Martin, Quincy Pondexter ile eşleşeceği kanaatinde. OKC'deki tek uzun Serge Ibaka, Memphis'teki tek uzun Marc Gasol'u savunacak.

Ama...

Bir önceki hücuma kadar iki uzunla oynuyordu Memphis. Durant Gasol'u, Ibaka ise Zach Randolph'u tutuyordu. Şimdi tek uzun var ve Ibaka doğal olarak Gasol'a gidiyor. Bu durum Kevin Durant'in kafasını karıştıracak ve savunmadaki hatalar başlayacak.

Bu arada Tony Allen da önündeki boş kulvarı koşacak şimdi.

Fisher, anlık baskıyı bıraktı ve savunma alanına dönüyor. Jackson, Conley'in topla birlikte hücuma geçmesini bekliyor. Pondexter sahanın sol tarafına doğru hareketlenirken Martin ondan önce davranıp aynı bölgeye gidiyor. Fakat hemen arkasında Durant'in unuttuğu Tony Allen var. Bu hareketiyle onun önünü açıyor. Durant'e dikkatli bakın. Gözü halen Gasol'da. Eh ama onu Ibaka aldı!

Tony Allen bomboş.

Durant dışında tüm savunma pozisyonları yerleşti OKC'de. Martin pozisyonu okuyabilse Pondexter'ı takip etmeyip Allen ile kalabilirdi. Bu da savunmaya hatasız yerleşmeleri için onlara süre verebilirdi.

Eşleşmelerin son haline bakalım. Jackson sahanın ortasında Conley'i bekliyor. Martin kestirmeden gidip Pondexter'ı buldu ama bu şekilde Allen boş kaldı. Fisher, Prince'i kolluyor. Hücuma gelince onu alacak. Ibaka geride Gasol'u bekliyor ve Allen ile pek ilgilenmiyor. Durant de halen Gasol'u beklemekle meşgul. Tony Allen'ı tutan yok.

Mike Conley çok iyi bir pas verecek Allen'a. Allen çembere giderken Ibaka pozisyona uyanıp blok yapmak için gelecek. Sonuç; basket ve faul.

Bitime 1:30 varken, fark beşe kadar inmişken asla kabul edilemeyecek bir savunma hatası Oklahoma City'de. Yazıda en büyük payı Durant'e vermiş gibi oldum. Sahadaki oyuncu grubunu baz alırsak doğru da. Ama coach Scott Brooks'un veya asistanlarından birinin bu duruma uyanıp gerekli direktifleri vermesi gerekiyordu. Sonuçta Tony Allen, Zach Randolph ile değiştikten sonra bir hücum yapma şansı oldu Thunder'ın. Daha oradan buna uyanmaları gerekiyordu.

Uyanamadılar. Tatile çıkıyorlar. Bazı tuhaf insanların sebebini anlayamadığım bir şekilde Russell Westbrook'u saçma sapan eleştirdiği günler de artık son bulmuştur sanıyorum. Takımın tüm agresifliğini, tüm yırtıcılığını ve saldırganlığını Westbrook'un getirdiğini de görmüş olduk. Oynayabiliyor olsa, müthiş bir playoff geçiren Mike Conley'in etkisini de aşağı çekmiş olacaktı kuşkusuz.

Memphis ise rüya playoff'una devam ediyor. Tarihlerinde ilk kez konferans finali oynayacaklar. Yolunu savunmayla çizen her takım gibi buraya ciddi anlamda tırnaklarıyla kazıyarak geldiler. Oynadıkları her maç, her periyot tüm eforlarını sahaya koyuyorlar. Onları izlerken insan oturduğu yerden yoruluyor. Ama tabii keyiften de bayılıyor! Golden State ile birlikte bu playoff'larda en sevdiğim takım konumundalar. #Grit-and-grind Basketball