"Sadece İkimiz"

Jordan Farmar lige geldiğinden beri kendisine büyük bir sempati duyuyorum. O, ne çok büyük bir yıldız ne de izleyenleri büyüleyen işler yapabilecek sıradışı yeteneklere sahip (Tamam, Avrupa seviyesinde çok iyi bir atlet. Efes Pilsen'de de bunu fazlasıyla gösterecektir). Ama kendisini ilginç kılan bir özelliği var.

Bir dövme fanı değilimdir. Diğer insanlarda gördüğüm dövmelere ilgi duymam, yanlarına gidip hayranlıkla "Bu ne? Neyi simgeliyor?" gibi sorular sormam. Ancak Farmar'ın sol kolundaki dövme, kendisine duyduğum sempatinin temelini oluşturuyor.


Fotoğrafta da gördüğünüz gibi sırtı dönük bir oğlan ve kız var dövmede. Çocuk, kolunu kendisinden hayli küçük olan kızın omzuna atmış. Kız ise elinde bir basketbol topu tutuyor. "Just the two of us" yazıyor çevrelerinde; "Sadece ikimiz".

Dövmedeki çocuk tabii ki Jordan Farmar. Yanında ise hayattaki iki tutkusu; kardeşi ve basketbol topu var. Ancak Jordan ile Shoshana Kolani öz kardeş değiller. Jordan daha 2 yaşındayken annesi Melinda ile eski bir beyzbol oyuncusu olan babası Damon Farmar boşanmaya karar vermiş. Jordan'ın annesi yaklaşık bir yıl sonra İsrailli Yehuda Kolani ile evlenmiş ve Tel-Aviv'e taşınmış. Jordan ile kız kardeşi Shoshana, aynı anneden ama farklı babalardan. Fakat Shoshana, Jordan için bir öz kardeşten farksız. Üvey babası ile de arası çok iyi Jordan Farmar'ın. Ailesi ve çocukluk dönemleriyle ilgili anlattıklarına "buradan" ulaşabilirsiniz


Farmar'ı yeni sezonda Efes Pilsen formasıyla izleyeceğiz. Efes'in yıllardır süregelen oyun kurucu problemine ciddi ölçüde çare olacağı kesin. Ligimize renk katacağına da hiç şüphe yok.


1 yorum:

Oğuzhan Arslan dedi ki...

Maccabi'de bu yıl oynadığı oyunla sempatimi kazanmıştı çokça, bu dövmeden sonra daha bir gözüme girdi. Bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkürler :)