"Ne yaptın Deron!?"

Dallas, geçtiğimiz yıldan beri bu yaza hazırlanıyordu. Salary cap'lerini yeterince boşalttılar. Ana hedefleri Deron Williams'tı. Ligin en iyi oyun kurucularından biri olan Williams'ı Mavericks'e getirip, sonrasında da yakın dostu Dwight Howard'a kanca atacaklardı bir şekilde. Ancak evdeki hesap çarşıdakine uymadı. Deron Williams, Brooklyn Nets ile 5 yıl - $98 milyonluk yeni bir kontrat imzalayınca Mavs'in tüm planları altüst oldu.


Şimdi B planına geçiş zamanı. Bu yaz pazarda aktif olmayıp, salary cap'lerindeki boşluğu gelecek yaz serbest kalacak Chris Paul, Dwight Howard, James Harden gibi yıldızlar için bekletebilirler.

Diğer bir seçenek de, tabii ki, 2012 serbest oyuncu piyasasından bir şeyler kapmak. Takımlarıyla anlaşamayan Lin ve Dragic ile ilgilendikleri konuşuluyor. Sezon bitiminden beri Deron Williams ile aynı takıma gitme planı yapan Jason Kidd de, Nets'in midl-level exception'ını Mirza Teletovic'e vermesinden sonra Dallas'a dönebilir. Nash de ihtimaller arasında ama o New York yolcusu gibi.

Edit: Bu yazıyı yazdıktan iki gün sonra da Jason Kidd takımdan ayrıldı. Knicks'e gidiyor. Şu an Dallas'taki kontratlı oyuncu sayısı 7.


Hiç yorum yok: