Free Agent Tracker 04/07/13

Bu seneki FA pazarının flaş isimleri kendi akıbetleri için halen Dwight Howard'ı bekliyor. D12 henüz kararını veremedi ve onu kovalayan ve/veya olası bir sign-and-trade senaryosundan bir şeyler kapabilmek için hazırdan bekleyen takımlar, B planlarına henüz geçmiş değil. Bu da Josh Smith ve Andre Iguodala başta olmak üzere birçok oyuncuyu bekletiyor.

Howard planlanan beş görüşmesini de tamamladı. Biraz dağ havası almak ve rahat düşünebilmek için temsilcileriyle birlikte Aspen'e uçtu. Önce kararını Cuma günü vereceği söyleniyordu. Şimdi biraz sarkabileceği konuşuluyor. Sonuçta Dwight Howard'dan bahsediyoruz. ESPN ona program ismi buldu bile. İsimde ciddi bir LeBron referansı var; The Indecision.

Sacramento geçtiğimiz gün Andre Iguodala'ya 4 yıl, $56 milyonluk bir teklif yaptı. Ama birkaç saat sonra teklif geri çekildi. Iggy kızdı biraz. "Ah, OK. MOTIVATİIN!!!!" diye tweet attı.

Dış oyuncular, özellikle de şutörler epey kıymeti bindi bu yaz. Kevin Martin Minnesota'dan 4 yıl için 30, JJ Redick Clippers'tan 4 yıl için 27, Kyle Korver da Atlanta'da 4 yıl için 24 milyon dolarlık kontrat aldı. Şaka gibi. Mevcut CBA bazı takımları pek korkutmuyor anlaşılan.

Tyreke Evans, Pelicans'a (eski adıyla Hornets) kabarık bir kontrat karşılığında gidecek gibi; 4 yıl, $44 milyon. Jrue Holiday, Eric Gordon, Tyreke Evans üçlüsü NBA 2K14'te oldukça heyecan verici olacak da, gerçek hayatı görmek lazım. Ama sonuçta Austin Rivers'tan aldıklarının altında bir katkı almayacaklar. Yalnız kontrat biraz yüksek. Bu arada Evans sınırlı serbest oyuncu. Offer sheet gönderildikten sonra (en erken 10 Temmuz) teklifi karşılamak için üç günü olacak Kings'in. 

Bu arada adamım JR Smith Knicks'te kaldı. Sevindim. Onun ücreti de 4 yıl, $24 milyon.

Son günlerin sürprizi ise tartışmasız Celtics'ten geldi. Yeniden yapılanan takım, Doc Rivers sonrası dönem için Brad Stevens ile anlaştı. NCAA'i öyle ya da böyle takip edenler pek bir sever kendisini. Butler gibi çok düşük bütçeli, yetenekli isimleri recruit edemeyen bir okula iki yıl art arda NCAA finali oynattı Stevens. Henüz 36 yaşında. Ligdeki en genç coach olacak bu sezon. Her şeye baştan başlayan Celtics için kısa vadede en önemli şey genç oyuncu gelişimiydi. Butler'ın yaptığı yardımlaşmalı savunmaya ve Matt Howard'ın dahi profesyönel seviyeye yükselmiş olmasına bakarsak iyi bir tercih gibi duruyor genç coach. Zaten Celtics'in şu anda kaybedebileceği hiçbir şey yok. İşler ancak iyiye gidebilir.


Eric Bledsoe nihayet umut ettiği ve hak ettiği süreleri alacak. Clippers onu Suns'a takas etti. Bucks'ın da dahil olduğu üçlü takasta Redick Clips'e gitmiş oldu. Ama Rivers'ın şampiyonluk için daha halen önemli parçalara ihtiyacı var. Bledsoe'nun ön alan baskısını arayacaklar. Suns'ın ise Bledsoe ve Dragic ikilisini beraber kullanabileceği söyleniyor ki hakikaten eğlenceli bir duo olurlar.

Bu arada geçtiğimiz sezon çok klas top oynayan iki takımın önemli parçaları sözleşmelerini uzattı. David West üç, Tony Allen ise dört yıl için imzaladı.

Final serisinde mumya gibi görünen Manu Ginobili de Spurs'te kalıyor.

Yeniden... Tüm gözler Dwight Howard'da.