Free Agent Görüşmelerinin İlk Günü + Takas Senaryoları

NBA'de sözleşmesi sona eren oyuncularla görüşme dönemi, Doğu Yakası saatiyle dün geceyarısı, Batı Yakası saatiyle de 21:01'de başladı. Kapısı ilk çalınan isim tabii ki Dwight Howard oldu. Dilerseniz ilk akşamın FA oyuncu görüşmelerine ve takas pazarlıklarına bir bakalım.

Chris Paul: 

Lafı uzatmaya gerek yok. Doc Rivers'ın gelişi zaten Chris Paul'un kalacağının garantisiydi. Kendi de tweet'i attı konu hakkında. 5 yıl, $108 milyon. Allah bereket versin.

Dwight Howard: 

Pazardaki tartışmasın en önemli adam D12. Dün önündeki iki günün senaryosuna ilişkin bir yazı yazmıştım. Aksiyon başladı zira. Houston onunla görüşmeye efsane bir kadroyla gitti dün gece. Takım sahibi, genel menajer, coach, James Harden, Chandler Parsons, Hakeem Olajuwan, Clyde Drexler. Ve hatta Skype bağlantısı için Çin'de bekleyen Yao Ming. Kadroya bakın. Müthiş bir baskı var.

Ancak hepsinden önce sürpriz bir adam yüz yüze görüşmeyi başarmış Howard ile; Lakers genel menajeri Mitch Kupchak. Lakers, en son görüşen takım olmayı istemişti ancak Kupchak kalpleri çalmaya çalışmış 21:01 baskınıyla (O bir dakika kuralını inanın ben de bilmiyorum).

Genel menajer Daryl Morey uzun uzun Çin'deki pazarlama ve sponsorluk imkanlarından bahsetmiş Howard'a. Hem kısa hem de uzun vadede şampiyonluk kazanmaya Lakers'a oranla ne kadar yakın olduklarını anlatmışlar bir buçuk saat süren görüşmede. Çıkışta Daryl Morey ve Chandler Parsons, toplantının ne kadar olumlu bir havada geçtiğine dair tweet'ler attı hatta.

Vasat bir zeka seviyesine sahip olduğum için Hakeem ve Drexler'ın toplantıda bulunmasını sadece Rockets tarihinin en önemli oyuncuları arasında olmalarına bağlamıştım. Biraz geç fark ettiğim bir şey oldu. Bu ikiliye bir bakın; bir tane skorer, pek çok şeyi yapan iki numara, bir tane de dominant bir pivot. Dwight ve Harden'ı düşününce ne kadar geç fark ettiğimi anladım asıl planı. İyi akıl etmişler.

Yao Ming, Skype üzerinden konuşurken Rockets'ın önemli bir pivot geleneğine sahip olduğunu söylemiş. Ulan deme işte bunu ya! Kings'te, ne bileyim Pelicans'ta oynuyor olsa söyle de, adamın oynadığı franchise, pivot geleneğinin kitabını yazmış. Karşı tarafın en güçlü olduğu yere, senin daha az güçlü olduğun yerden saldırıyorsun. "Bad marketing Yao. Bad, bad, bad Yao!"

Howard Lakers ile Salı görüşecek. Saat farkı yüzünden Çarşamba sabahı öğreneceğiz olan biteni. Arada Hawks, Warriors ve Mavs ile de masaya oturacaklar.


Kobe, Lakers'ın Howard ile yapacağı toplantıya gelecekmiş. Nash'in de orada olması bekleniyor. Buss ailesi de kalabalık bir şekilde orada olacak deniyor. Mike D'Antoni kesin gelmez. Zaten adam bu gidişle Lakers'ın Howard'ı kaçırmasına neden olacak. Howard'ın MDA'in oynattığı sistemde mutlu olmadığını biliyoruz. Ama Orlando'da yaptıkları yüzünden "Kalmam için coachu değiştirin." de diyemiyor. Onu yaparsa galaksinin nefretini kazanır. Ama bir şekilde durumdan duyduğu rahatsızlığı da dile getirmeye çalışıyor dolaylı yoldan.

Bugün ESPN'de bir podcast dinliyordum. Kimdi hatırlamıyorum ama bir adam, "Lakers'ta Steve Nash dışında kimse D'Antoni ile oynamak istemiyor." dedi. Böyle olsa şu ana kadar kesin kovulurdu. Ama ne bileyim, çok da mantıksız gelmedi açıkçası.

Lakers MDA ile devam ederse zoraki bir şekilde ayrılacak gibi geliyor Howard. Göreceğiz.

Josh Smith: 

O da FA pazarıın önemli isimlerinden. Ama Howard bir yerle anlaşmadan manşetlere çıkamayacak. Dün gece Pistons ile görüşmüş. Söyelenene göre para konuşulmamış henüz. Ama Smith'in mutlaka pek çok talibi olacaktır. Birkaç ay evvel max kontrat istediğini söylemişti.

Andre Iguodala:

Ligin neredeyse yarısı peşinde Iguodala'nın. Pistons ile bir araya gelmişler. Denver dışında görüşeceği takımlar: Pelicans, Kings, Warriors ve Hawks. Daha da artar liste birkaç güne. Nuggets'tan ayrılıp Knigs'in GM'i olan Pete D'Alessandro'nun Iguodala'yı çok istediği söyleniyor. Denver'ın yeni coachu Brian Shaw ve GM Tim Connelly de görüşecek Iguodala ile. Bakalım... 

Tony Allen:

Spurs serisinde bir ara kendini kaybetti ama genel olarak iyi bir sezon geçirdi Allen. Doc Rivers, Celitcs'in 2008 şampiyonluğunda onunla birlikte çalışmıştı. Şimdi Allen'ı Clippers'ta da görmek istediği söyleniyor. Knicks, Pacers, Bucks ve tabii ki Grizzlies ile de görüşecek. 

Brandon Jennings: 

Birkaç ay öncesine kadar genel kanı, Bucks'ın Monta Ellis ile uzatacağı ve Jennings'i bırakacağı yönündeydi. Şimdi senaryo tamamen değişti. Ellis gidiyor -ki onun için de Spurs (ne!?), Knicks gibi isimler geçiyor- Jennings büyük ihtimalle Bucks'ta kalacak.

J.R. Smith: 

Knicks'te kalmak istediğini söylemişti Smith bir çok defa. Ama yanılmıyorsam $5,8 milyondan fazlasını öneremiyor Knicks. Ayrıca, kalması halinde benchten gelmeyi kabul edecek mi?

Greg Oden:

Ay öf yaa! Oden sağlıklı olursa birileri istiyor, evet. Klasik muhabbet.


TAKASLAR


Andrea Bargnani: (Knicks - Raptors)

Takas haberini gördüğüm anda önce bir kızdım. Beni az çok tanıyanlarınız hem Knicks'i hem de Novak'ı ne kadar sevdiğimi bilir. Gitmesine hayli üzüldüm. Sonra, lan acaba mantıklı bir iş mi yaptılar dedim, yine karar veremedim.

Takas sonucunda Andrea Bargnani Knicks'e, Steve Novak, Marcus Camby ve Knicks'in '16 draftı ilk tur seçme hakkı Raptors'a gidiyor.


Toronto nihayet uyuşuk Bargnani'den kurtuldu. Ujiri'nin ilk icraatı oldu bu. İtalyan oyuncu gelecek iki sezonda toplam $23milyon kazanacak. Steve Novak'ın kontratında kalan süre 3 yıl, $10 milyon, Camby'ninki ise 2 yıl, $7,5 milyon. Ulan bu kontratı kim vermiş bu herife ya?

Novak'ı çok severim ama boş şut bulamadığı sürece genelde zarar veriyor takıma. Camby ise sezonun üçte birinde oynadı. O maçlarda da 10 dk ortalama yakaladı. Yani aslında Knicks'in kaybedebileceği pek bir şey yok bu bağlamda. Bargnani ribaund alamayan bir uzun, yıllardır pek görmesek de bir zamanlar dış şutu ve genel anlamda bir skor tehdidi vardı. Toronto'da artık hiç sevilmiyordu ve bir değişiklik şarttı. Knicks'te bir ihtimal de olsa kendine gelebilir.

Yeni yapıda Carmelo yeniden 3 numaraya dönebilir. 4 numarada Amar'e ya da Bargnani oynar. İtalyan benchten gelirse, ikinci beşin skor katkısında önemli rol oynayabilir. Ama Toronto'nun yana döne elden çıkarmaya çalıştığı bir adam için birinci tur draft hakkı vermeseleri pek iyi olmadı.


Thomas Robinson: (Trail Blazers - Rockets)

Thomas Robinson'u gerçekten çok seviyorum. Ligde bir yılda üçüncü takımı görüyor ama Jayhawks günlerinden beri çok büyük sempatim var kendisine. Portland gibi çok sevdiğim bir takıma gitmesine de ekstra sevindim. Umarım katı vermeye başlar gelecek yıldan itibaren.

Neil Olshey hiçbir şey vermeden iyi adamlar bulmaya devam ediyor. Eric Maynor'da yaptığına benzer bir hamle yaptı T-Rob için. Rockets'ın amacı Dwight Howard'a maksimum kontrat verebilmek adına salary cap'inde olabildiğince yer açmak. Gün içinde de Carlos Delfino ve Aaron Brooks'u serbest bırakmışlardı.

Portland, Houston'a Kostas Papanikolau ve Marko Todorovic'in haklarıyla gelecek yıllardan iki tane ikinci tur seçme hakkı gönderiyor. Bence oldukça iyi bir hamle. T-Rob... Artık sen de topunu oynamaya bak evladım.

Eric Bledsoe:

Genç guard için bitmiş ya da sona yaklaşmış herhangi bir senaryo yok. Orlando'dan sonra Toronto da devreye girdi. Bledsoe'nun Chris Paul'un arkasında sıkıştığı ve hak ettiği dakikaları alamadığı ortada. Kontrat sezonuna giriyor ve rakamlarını parlatabileceği bir yerde olmak isteyeceğine hiç şüphe yok. Diğer taraftan Clippers da guard pozisyonundaki iki adama bir yıl sonra dünyaları vermek istemediği için Bledsoe'yu mantıklı bir paketle göndermeye bakıyor. #DirenEric!