Bucks Loading

Vakit geldi...

Bu yıl en keyifle izleyeceğimiz takımlardan Milwaukee Bucks'ta çaylak sezonunda sol ACL'ini koparan Jabari Parker, doktorları tarafından maç oynama izni aldı. Parker, Duke'te kısa forvet oynadığı tek sezondan sonra geldiği NBA'de ayak yavaşlığı nedeniyle power forvet oynamak zorunda kalmış ancak Greek Freak Antetokounmpo ile beraber oldukça dinamik ve keyifli bir forvet ikilisi oluşturmuştu.

Bucks sezona ihtişamlı bir başlangıç yapamadı. Ama endişe etmemiz gereken bir durum şu an yok. Kazanma penceresine henüz gelmediler. Sadece zayıf Doğu'da playoff bileti kapmaya çalışırken izleyenlere bolca keyif verecekler.

Yukarıdaki görselde sarıyla işaretlenmiş adam Jabari Parker takım elbisesiyle otururken onun pozisyonunda oynayan Johnny O'Bryant. Menzili oldukça kısıtlı bir oyuncu. Çaylak sezonunda 15 ft ve ötesinden yüzde 27 ile oynayıp hiç üçlük kullanmadı. İlk beşte onun yerine Parker olduğunda işler değişecek. Evet, Jabari de yeterince keskin bir şutör değil. Geçtiğimiz yıl sakatlanana kadar oynadığı 25 maçta üç sayı isabeti sadece yüzde 25'ti (birkaç yıla daha tatmin edici rakamlar göreceğiz, sorun yok). Ve yine evet, köşede pas bekleyen Khris Middleton geçtiğimiz yıl yayın gerisinden yüzde 40 ile oynadı ve takımın en keskin şutörü.

Ancak O'Bryant'ın burada bomboş pozisyonda çembere bile bakmaması savunmanın kaybettiği pozisyonunu telafi edebilmesine şans tanıyor. Middleton dip çizgide şutu kaldırırken şu anda pota altında olan hem DeMar DeRozan, hem de Luis "Mr. Slow-Motion" Scola oraya yetişip Middleton'ı zor bir atışa zorlamayı başarıyor.

Demin de söylediğim gibi Parker henüz gelişmekte olan bir dış atıcı ancak hiç fena olmayan bir orta mesafe şutu ve çembere gidebilecek sertliği var.

Yazın serbest oyuncu pazarından Greg Monroe'yu kaptıktan sonra Bucks kağıt üzerinde çok tatlı bir takım oldu ancak yeni pivotlarının etrafında verimli bir hücum oluşturacak dış şut becerileri henüz yok. MCW ve Greek Freak'in geçen yılkı üç sayı isabetleri evlerden ırak. Hoş, Antetokounmpo bu sezona yüzde 43'le başladı ama istikrarlı bir atıcı olmak için henüz çok yolu var. Kısacası ilk beşlerinde yalnızca bir dış atıcı varken Johnny O'Bryant ile 4 kişi hücum etme lüksüne sahip değiller.

Jabari Parker dönüyor. İlk etapta 15-20 dk civarında bir sınırlaması olacak ama fiziksel durumuna ve vücudunun vereceği tepkiye göre seviyeyi yavaş yavaş artıracaklar. JP form tuttuğunda Bucks'ı Doğu Konferansı'nda favoriler arasına tabii ki sokmayacak, ama onun dönüşüyle genç ve dinamik Bucks'ın daha çekici bir takım olacağına şüphe yok.


Hiç yorum yok: