What Up? 1/12


Tatmin Garantisi
Phoenix Suns hayli ilginç bir uygulamaya gidiyor. 6 Aralık'ta Dallas Mavericks'e karşı oynayacakları maçı "Satisfaction Guarantee Night" ilan ettiler. Suns'ın kazanıp kaybetmesinden bağımsız olarak, taraftarlar maçtan keyif almadığı takdirde paralarını geri alabilecek. İlginç bir uygulama. Oldukça da riskli. Sonuçta bunu ölçecek bir kriter yok.

Suns organizasyonu, bu kararı Bulls'a uzatmada 112-106 yenildikleri maç sonrası almış. "Taraftarlarımız, kaybetsek bile salondan mutlu ayrılıyor," diyor takım başkanı Jason Rowley. "Normalde kaybettiğinizde taraftarlar mutsuz olur. Ama bizde öyle değil."

Steve Nash'in ayrılmasından sonra taraftar çekmekte zorlandıkları aşikar. Suns bu sezon maçlarını ortalama 15 bin kişiye oynuyor. 1992'den beri karşılaştıkları en düşük rakam. Goran Dragic henüz Kevin Johnson, Steve Nash ve Jason Kidd etkisi yapabilmiş değil!



Charlotte ve Hornets... Yeniden?
New Orleans Hornets'in son sahibi Tom Benson'un takımın adını değiştirmek istediği, Louisiana eyaletine daha uygun bir isim düşündüğü biliniyor. Charlotte Bobcats'in sahibi Michael Jordan ise, New Orleans'ın Hornets ismini bırakması halinde bu durumu değerlendireceklerini söyledi. Söylenene göre Charlotte halkı da Hornets ismine sıcak bakıyormuş. Doğal olarak.

Noel Hediyesi
Diz sakatlığı yüzünden bu sezon tek bir maç bile oynayamayan Amar'e Stoudemire, dönüş tarihi için Noel gecesini planlıyormuş. 25 Aralık gecesi Staples Center'da Lakers ile oynuyorlar. Çok heyecanlı.

On Fire
Lakers, Denver'ı D'Antoni formatında bir skorla geçerken, sezon başında benchin skor gücü artırması için kadroya dahil edilen iki adam; Antawn Jamison ve Jodie Meeks adeta yanıyordu. Jamison 13/19 saha içi isabetiyle 33 sayı ve 12 ribaund yaparken, Meeks de 7/8 gibi çılgın bir üç sayı isabetiyle 21 sayı üretti. Ki sezona nasıl başladıklarını da unutmamak lazım. "D'Antoni bana ve takım güven kazandırdı," diye konuşuyor Meeks. "Boş olduğunuz anda şut atabilirsiniz diyor."

Lakers benchinden iki oyuncunun aynı anda 20 sayı üzerine çıktığı son maç 1998'de oynanmış. Benchten gelip o önemli skor katkısını yapan iki oyuncudan biri, henüz ligde ikinci sezonunu geçiren Kobe Bryant'mış.

Lakers ayrıca tam 17 üçlük attı Nuggets'a karşı. Kulüp rekorunu egale etmiş oldular. Maçın son saniyelerinde 17. üçlüğü atan oyuncu ise biraz sürpriz; Dwight Howard.


Hiç yorum yok: